Gevulde hasselback aardappelen

45 MIN
4 personen
Gevulde hasselback aardappelen

Hasselback aardappelen zijn heerlijke ingekerfde geroosterde aardappelen uit Zweden. Je kan ze ook vullen met kaas, spekjes, ... een superorigineel bijgerecht!

Ingrediënten

  • 100 g spek, in blokjes
  • 4 aardappelen
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 3 takjes tijm, blaadjes afgeritst
  • 1 bosje bieslook
  • 100 g cheddarkaas, in plakjes
  • 1 potje zure room
  • 80 g boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de aardappelen. Neem 2 snijplanken van gelijke hoogte en klem er een aardappel tussen. Snij met een mes kleine inkepingen in de aardappel. De planken zorgen ervoor dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt. Schik de aardappelen in een ovenschaal.
  3. Smelt de boter en voeg de geperste teentjes knoflook, blaadjes tijm, peper en zout toe. Bestrijk de aardappelen met de boter.
  4. Snij de plakjes cheddarkaas in vierkantjes. Stop in elke aardappel, tussen de inkepingen een 4-tal plakjes cheddar.
  5. Zet 35-45 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een mesje of de aardappelen gaar zijn.
  6. Bak de spekjes krokant in een antikleefpan. Snij de bieslook fijn.
  7. Serveer de hasselback aardappelen met een schepje zure room erover en de gebakken spekblokjes. Werk af met de fijngesneden bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 504.36 kcal
Koolhydraten 17.61 g
waarvan suikers 2.35 g
Vet 39.36 g
waarvan verzadigd 29.18 g
Proteïnen 13.74 g
Vezels 2.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin