Hartige taart met gekaramelliseerde ui, peer en geitenkaas

30 MIN
2 personen
Hartige taart met gekaramelliseerde ui, peer en geitenkaas

Hou jij ook zo van de herfst? Wel, deze heerlijke hartige taart is de herfst op je bord! Krokant gebakken bladerdeeg met stukjes peer, geitenkaas, tijm en gekaramelliseerde ui, een overheerlijke combinatie! Daarbij komt een lekker kruidig slaatje met rucola en krokante hazelnoten.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 peren
  • 1 vel bladerdeeg
  • 100 g geitenkaas
  • 4 takjes tijm
  • 30 g hazelnoten
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el balsamico
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de uien in halve ringen. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de uiringen toe. Laat de uien 10 minuten stoven op een zacht vuur.
  3. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij in partjes. Leg het bladerdeeg met het bakpapier op een bakplaat. Prik gaatjes met een vork in het bladerdeeg. Snij plakjes van de geitenkaas en schik op het vel bladerdeeg. Verdeel er de plakjes peer over. Kruid met peper en zout en verdeel de blaadjes tijm over het bladerdeeg. Zet 10 minuten in de oven.
  4. Voeg 2/3de van de balsamico en de suiker bij de uien. Laat karamelliseren en kruid met peper en zout.
  5. Haal de bakplaat uit de oven en schik er de gekaramelliseerde uien op. Zet nog 10 minuten in de oven.
  6. Hak de hazelnoten grof. Meng de extra vierge olijfolie met de rest van de balsamico en kruid met peper en zout. Meng de rucola met de hazelnoten en de dressing.
  7. Snij de hartige taart in stukken en serveer met het rucolaslaatje erbij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1016.12 kcal
Koolhydraten 93.43 g
waarvan suikers 52.05 g
Vet 60.78 g
waarvan verzadigd 20.24 g
Proteïnen 18.05 g
Vezels 14.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin