Courgette en tomatentaart

30 MIN
2 personen
Courgette en tomatentaart

Deze taart te mooi om op te eten? Gelukkig net niet, want je zou wat missen! Een heerlijke hartige taart met geitenkaas, courgette en zongedroogde tomaat.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 110 g zachte geitenkaas
  • 40 g parmezaan
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl balsamico
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette en tomaten in fijne plakjes. Snij de zongedroogde tomaten in hele fijne blokjes.
  2. Meng de zachte geitenkaas met de zongedroogde tomaat en 3/4de van de parmezaan. Kruid met peper en zout.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de plakjes courgette kort aan, aan beide kanten. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Spreid het vel bladerdeeg open op een met bakpapier bedekte bakplaat en prik er rondom gaatjes in met een vork. Bestrijk met de geitenkaasmengeling. Leg afwisselend een rij gebakken courgetteschijfjes en tomatenplakjes tot de taart helemaal vol ligt. Kruid met peper en zout en overstrooi met de oregano. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Meng de extra vierge olijfolie en de balsamico door de rucola. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de taart met de rucola en de resterende parmezaan erbovenop.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 892.32 kcal
Koolhydraten 60.21 g
waarvan suikers 17.19 g
Vet 59.49 g
waarvan verzadigd 23.92 g
Proteïnen 26.44 g
Vezels 7.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin