Glaasje met zalmmousse

205 MIN
4 personen

Ingrediënten

  • 120 g gerookte zalm
  • 100 g zalmfilet
  • 1 kl tomatenpuree
  • 1 kl maïszetmeel
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 eiwitten
  • ¼ citroen, geperst
  • 400 ml visbouillon
  • 1 el cognac
  • 150 ml room
  • 1 el dille, fijngehakt
  • snufje cayennepeper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng de bouillon aan de kook. Leg er de zalmfilet in en pocheer de vis gaar. Schep de zalm uit de bouillon en laat even afkoelen.
  2. Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water. Laat uitlekken.
  3. Breng de bouillon opnieuw aan de kook. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en roer ze door de bouillon. Voeg de tomatenpuree en het maïszetmeel erbij en laat binden. Breng op smaak met de cayennepeper, het citroensap en de cognac. Haal van het vuur.
  4. Mix de gepocheerde zalm met 100 gram gerookte zalm in een blender. Schenk er de bouillon bij en meng tot een puree.
  5. Klop met een garde de room net niet helemaal op. Klop het eiwit tot schuim. Spatel de room en daarna het eiwit door de zalmpuree. Dek de zalmmousse af met plasticfolie en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
  6. Schep de zalmmousse over in kleine glaasjes. Garneer met reepjes gerookte zalm en dille.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 284.99 kcal
Koolhydraten 2.99 g
waarvan suikers 1.42 g
Vet 22.77 g
waarvan verzadigd 9.63 g
Proteïnen 16.03 g
Vezels 0.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin