Blini's met gerookte zalm en citroenricotta

45 MIN
4 personen
Blini's met gerookte zalm en citroenricotta

Maak al van bij de start van het kerstfeest indruk met deze blini's met lompviseitjes, gerookte zalm en ricotta. Een vorstelijk aperitiefhapje voor een knallende start van het feest!

Ingrediënten

  • 150 g gerookte zalm
  • 150 g gerookte zalm
  • 50 g lompviseitjes
  • 50 g lompviseitjes
  • 1 citroen, biologisch
  • 1 citroen, biologisch
  • 1 sjalot
  • 1 sjalot
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje bieslook
  • 200 g ricotta
  • 200 g ricotta
  • 150 g bloem
  • 150 g bloem
  • 2 eieren
  • 2 eieren
  • 2 kl bakpoeder
  • 2 kl bakpoeder
  • 180 ml melk
  • 180 ml melk
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 el plantaardige olie
  • peper
  • peper
  • zout
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Doe de bloem, bakpoeder, melk, eieren, zout en peper in een kom en meng tot een egaal beslag. Dek af met plastiekfolie en laat 20 min. rusten in de koeling.
  2. Doe de bloem, bakpoeder, melk, eieren, zout en peper in een kom en meng tot een egaal beslag. Dek af met plastiekfolie en laat 20 min. rusten in de koeling.
  3. Was en rasp de schil van de citroen. Snij de sjalot fijn. Snij de bieslook fijn maar hou enkele sprietjes apart voor de afwerking. Meng de ricotta met de sjalot, citroenzeste en bieslook. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
  4. Was en rasp de schil van de citroen. Snij de sjalot fijn. Snij de bieslook fijn maar hou enkele sprietjes apart voor de afwerking. Meng de ricotta met de sjalot, citroenzeste en bieslook. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
  5. Verhit een antikleefpan met wat olie. Schep met een eetlepel kleine pannenkoekjes in de pan en bak de blini's aan beide kanten. Laat ze afkoelen.
  6. Verhit een antikleefpan met wat olie. Schep met een eetlepel kleine pannenkoekjes in de pan en bak de blini's aan beide kanten. Laat ze afkoelen.
  7. Schep de ricotta op de blini's en werk af met een plakje gerookte zalm, bieslook en lompviseitjes.
  8. Schep de ricotta op de blini's en werk af met een plakje gerookte zalm, bieslook en lompviseitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 410.98 kcal
Koolhydraten 34.48 g
waarvan suikers 4.52 g
Vet 21.54 g
waarvan verzadigd 7.22 g
Proteïnen 19.29 g
Vezels 1.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin