Cheeseburgers met aardappelwedges

30 MIN
2 personen
Cheeseburgers met aardappelwedges

A real American classic, deze heerlijke cheeseburger met véél groentjes, een lekkere rundsburger en uiteraard een plakje cheddar dat er mooi overheen smelt.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode ui
  • 300 g rundsgehakt
  • 1 ei
  • 1 el paneermeel
  • 1 tomaat
  • 1 little gem
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 el mayonaise
  • 8 schijfjes augurken
  • 2 plakjes cheddarkaas
  • 2 el ketchup
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Halveer de ui(en). Snij de helft fijn en de andere helft in fijne ringen. Meng het gehakt met het ei, de fijngesneden ui, het paneermeel en de mosterd. Kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen per persoon een mooie hamburger van het mengsel.
  3. Snij de tomaat in plakjes. Pluk de blaadjes sla. Snij de hamburgerbroodjes open.
  4. Verhit een pan en rooster de hamburgerbroodjes kort met de snijkant naar onder. Bestrijk de onderkant met wat mayonaise en leg er een blaadje sla, een plakje tomaat, enkele uiringen en enkele plakjes augurk op.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de hamburgers aan. Draai ze na een 5-tal minuten om en leg het plakje cheddarkaas erop. Laat nog 5 minuten bakken. Bestrijk de bovenste helft van de hamburgerbroodjes met wat ketchup. Leg de cheeseburger op het broodje en dek af. Serveer samen met de aardappelwedges.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1073.45 kcal
Koolhydraten 77.49 g
waarvan suikers 11.11 g
Vet 61.51 g
waarvan verzadigd 20.41 g
Proteïnen 49.76 g
Vezels 9.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin