Cheeseburger met aardappelwedges

30 MIN
2 personen
Cheeseburger met aardappelwedges

A real American classic, deze heerlijke cheeseburger met véél groentjes, een lekkere rundsburger en uiteraard een plakje cheddar dat er mooi overheen smelt.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode ui
  • 200 g rundsgehakt
  • 1 tomaat
  • 1 little gem
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 8 augurkschijfjes
  • 2 plakjes cheddar
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl mosterd
  • 2 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Halveer de ui(en). Snij de helft fijn en de andere helft in fijne ringen. Meng het gehakt met de fijngesneden ui en de mosterd. Kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen per persoon een mooie hamburger van het mengsel.
  3. Snij de tomaat in plakjes. Maak de blaadjes van de little gem los.
  4. Verhit een pan en rooster de hamburgerbroodjes kort met de snijkant naar onder. Bestrijk de onderste helft met wat mayonaise en leg er een blaadje sla, een plakje tomaat, enkele uiringen en enkele schijfjes augurk op.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de hamburgers. Draai ze na een 5-tal minuten om en leg het plakje cheddarkaas erop. Laat nog 5 minuten bakken. Bestrijk de bovenste helft van de hamburgerbroodjes met wat ketchup. Leg de cheeseburger op het broodje en dek af. Serveer samen met de aardappelwedges.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 905.34 kcal
Koolhydraten 74.15 g
waarvan suikers 11.83 g
Vet 51.77 g
waarvan verzadigd 7.35 g
Proteïnen 31.9 g
Vezels 9.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin