Hamburger met coleslaw en frietjes

25 MIN
4 personen
Hamburger met coleslaw en frietjes

Een echte klassieke hamburger met alles erop en eraan. Met een heerlijke frisse coleslaw erbij en uiteraard krokant gebakken frietjes, heerlijk!

Ingrediënten

  • 4 hamburgers
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 aardappelen, geschild en in frietjes gesneden
  • ½ witte kool, in fijne reepjes gesneden
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 tomaat, in schijfjes
  • 1 zakje gemengde sla
  • 4 augurken, in lange plakken
  • 1 appel, in kleine stukjes gesneden
  • 50 g rozijnen
  • 2 kl suiker
  • 4 el mayonaise
  • 4 el ketchup
  • 1 kl azijn
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak eerst de coleslaw. Meng de witte kool, rozijnen, blokjes appel, mayonaise, azijn, suiker en peper en zout in een kom.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de hamburgers 3-4 minuten aan elke kant. Snij de hamburgerbroodjes open en rooster ze kort onder de grill of in een droge pan.
  3. Verwarm een frietketel voor op 175 °C. Bak de frietjes eerst enkele minuten voor. Verhoog de temperatuur van de frietketel naar 190 °C. Bak de frietjes goudgeel. Laat ze uitlekken en bestrooi ze met zout.
  4. Bestrijk de hamburgerbroodjes met wat ketchup en leg er enkele blaadjes sla, uienringen, een schijfje tomaat, een hamburger en enkele plakjes augurk op. Serveer met de frietjes en de coleslaw.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 937.68 kcal
Koolhydraten 75.6 g
waarvan suikers 32.95 g
Vet 49.24 g
waarvan verzadigd 15.57 g
Proteïnen 43.82 g
Vezels 11.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin