Fregola sarda met tomaten-groentensaus en feta

30 MIN
2 personen
Fregola sarda met tomaten-groentensaus en feta

Een heerlijk Midden-Oosters vegetarisch stoofpotje bomvol groenten, gecombineerd met fregola sarda, dat zijn kleine pastabolletjes uit Sardinië, die ook wel aan parelcouscous doen denken. We 'toppen' het gerechtje met feta en frisse munt. Een explosie aan smaken waar iedereen blij van wordt!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 wortelen
  • 1 courgette
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl komijn
  • 130 g fregola sarda
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g munt
  • 100 g feta
  • 1 el olijfolie
  • ¼ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen, snij overlangs in vier en snij dan in plakjes. Snij de courgette in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg de ui toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de knoflook, wortelen en per persoon 1 eetlepel water toe. Roerbak 2-3 minuten op hoog vuur, tot het water verdampt is. Voeg de kurkuma, komijn en courgetteblokjes toe. Roerbak 4 minuten.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de fregola sarda beetgaar in 8 minuten. Giet af maar hou een kopje van het kookvocht bij.
  4. Voeg de tomatenblokjes en de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe aan de groenten. Roer alles goed om, kruid met peper en zout en breng de saus aan de kook. Voeg per persoon 1 eetlepel kookvocht van de pasta toe aan de saus. Laat 12-15 minuten pruttelen, tot de wortelen mooi zacht zijn. Snij ondertussen de munt fijn en verkruimel de feta.
  5. Serveer de fregola sarda met de kruidige tomaten-groentensaus en overstrooi met de feta en de fijngesneden munt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 662.67 kcal
Koolhydraten 87.18 g
waarvan suikers 31.59 g
Vet 20.65 g
waarvan verzadigd 8.77 g
Proteïnen 24.37 g
Vezels 17.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin