Groentestoofpot met rouille

40 MIN
4 personen
Groentestoofpot met rouille

Dit stoofpotje zit bomvol verse groenten, en dus ook supergezond is. De gember zorgt voor een frisse toets en een vlotte vertering. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

  • 500 g krielaardappelen, gehalveerd
  • 2 prei, in ringen
  • 2 wortelen, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 250 g paddenstoelen, gehalveerd
  • 250 g spruiten
  • 400 g rode bonen
  • 2 chilipepers, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el sinaasappelzeste
  • 2 eidooiers
  • 800 ml groentebouillon
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl gember, geraspt
  • 2 sprietjes bieslook
  • 2 laurierbladen
  • 1 tl saffraanpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Plet voor de rouille de knoflooktenen samen met de pepertjes en wat zout in de vijzel. Roer er de eidooiers door. Klop er druppelsgewijs 3 eetlepels olijfolie door tot een dik, mayonaise-achtig mengsel. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Zet tot gebruik koel weg.
  2. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snij de voetjes kruislings in.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote stoofpan. Roerbak de prei met de gember en de sinaasappelschil ongeveer 3 minuten. Voeg de bouillon, de aardappelen, de spruitjes en de laurier toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
  4. Voeg de paprika, de paddenstoelen, de wortel, de bleekselderij, de bonen en de saffraan toe. Kruid met peper en zout. Laat nog 10 minuten zachtjes stoven. Schenk er de room bij en warm nog even door. Werk af met bieslook. Geef de rouille er apart bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 529.65 kcal
Koolhydraten 60.18 g
waarvan suikers 12.51 g
Vet 20.61 g
waarvan verzadigd 3.54 g
Proteïnen 20.93 g
Vezels 15.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin