Veggieburger van wortel, rijst en noten met pompoenfrietjes

35 MIN
4 personen
Veggieburger van wortel, rijst en noten met pompoenfrietjes

Veel gezondere burgers dan deze bestaan er niet: veggieburger van wortel en noten met rijst en heerlijke pompoenfrietjes. Gezond genieten!

Ingrediënten

  • 1 kopje rijst
  • 6 wortelen, in schijfjes
  • 1 flespompoen, geschild en in blokjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 100 g pinda's, geroosterd en grof gehakt
  • 60 g panko
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl Cajunkruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de bruine rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Kook ondertussen ook de wortels gaar in 5 minuten. Giet af en doe ze in een kom. Leg er de rijst, panko, noten, ui en eieren bij en meng goed om. Kruid met peper en zout. Vorm 4 grote burgers uit het mengsel. Zet even opzij.
  3. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  4. Snijd de flespompoen in dunne frietjes. Kruid ze met zeezout en cajunkruiden. Leg ze 15-20 minuten op een bakplaat in de oven.
  5. Bak de veggieburgers krokant in olijfolie. Serveer bij de pompoenfrieten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 445.25 kcal
Koolhydraten 43.07 g
waarvan suikers 15.79 g
Vet 21 g
waarvan verzadigd 3.73 g
Proteïnen 16.51 g
Vezels 10.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin