Veggie stoemp

35 MIN
4 personen
Veggie stoemp

Perfecte winterkost, deze veggie stoemp, met wortelen, raapjes, spruitjes en prei. Serveer met een vleesvervanger, of zo met een flinke schep mosterd.

Ingrediënten

  • 300 g aardappelen, in blokjes
  • 300 g wortelen, in blokjes
  • 300 g rapen, in blokjes
  • 300 g spruiten
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 prei, in ringetjes
  • 1½ l groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Spoel de spruitjes, verwijder de minder mooi buitenste blaadjes en het harde stukje onderaan, halveer de knolletjes. Blancheer de spruitjes 3 minuten. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken.
  2. Fruit de ui glazig in een beetje olijfolie. Doe er de prei bij. Laat 10 minuten stoven onder deksel.
  3. Kook de aardappelen, de wortelen en de rapen 10 minuten in de groentebouillon. Giet af en vermeng ze met de spruitjes en de prei.
  4. Kruid met peper en zout. Werk af met een likje olijfolie extra vierge en serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 274.69 kcal
Koolhydraten 31.78 g
waarvan suikers 14.58 g
Vet 10.6 g
waarvan verzadigd 2.26 g
Proteïnen 10.47 g
Vezels 13.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin