Preischotel met gehakt

60 MIN
4 personen
Preischotel met gehakt

Een ovenschotel met een laagje gehakt, prei en bovenaan gegratineerde schijfjes aardappel. Een heerlijk eenpansgerecht voor een koude avond.

Ingrediënten

  • 1 kg rundergehakt
  • 1 kg aardappel, in fijne plakjes
  • 3 prei, in stukken
  • 300 g champignons, gehalveerd
  • 1 ui, in ringen
  • 70 g kaas, geraspt
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bak het gehakt samen met de ui in de olie tot het gaar is.
  3. Leg een laagje aardappelplakjes in een beboterde ovenschaal. Leg daarop een laag gehakt en vervolgens een laagje prei en champignons. Herhaal dit tot het op is en eindig met een laag aardappelplakjes. Kruid af met peper en zout.
  4. Overstrooi het gerecht met de geraspte kaas en enkele klontjes boter. Zet 45 minuten in de voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 950.5 kcal
Koolhydraten 56.18 g
waarvan suikers 7.59 g
Vet 49.71 g
waarvan verzadigd 24.66 g
Proteïnen 64.57 g
Vezels 14.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin