Mechelse koekoek met gember

10 MIN
2 personen
Mechelse koekoek met gember

East meets west in deze verrassende combinatie van Mechelse koekoek en gember. Serveer met rijst en je favoriete gewokte groene groente.

Ingrediënten

  • 160 g mechelse koekoekfilets, in blokjes
  • 1 el gember, geraspt
  • 1 el gember, in julienne
  • 1 el vissaus
  • 1 el glutenvrije sojasaus
  • 1 kl rietsuiker
  • 1 el olie, plantaardige

BEREIDING

  1. Verhit de olie samen met de rietsuiker in een pan op een middelmatig vuur en laat karameliseren. Voeg de geraspte gember toe en bak hierin de koekoek.
  2. Voeg, zodra de koekoek zacht en gaar is, de vis- en sojasaus toe. Roerbak 1 minuut en haal van het vuur.
  3. Werk af met de in julienne gesneden gember.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 214.91 kcal
Koolhydraten 7.48 g
waarvan suikers 5.18 g
Vet 12.71 g
waarvan verzadigd 2.47 g
Proteïnen 17.91 g
Vezels 0.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin