Viscurry met pompoen

25 MIN
4 personen
Viscurry met pompoen

Een heerlijk geurige viscurry met lekkere blokjes pompoen erbij. Serveer met basmatirijst.

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilet, in stukken
  • 300 g scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 500 g pompoen, geschild en in blokjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 stengel citroengras
  • 1 kl rietsuiker
  • 200 ml kippenbouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sojaolie
  • 2 el milde currypasta
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit de sojaolie in een pan. Stoof de ui tot ze zacht is. Doe er de tomaat, de pompoen, de rietsuiker, het citroengras en de currypasta bij, en eventueel ook wat sojasaus. Roer even om.
  2. Overgiet alles met de kokosmelk en de kippenbouillon. Laat op een zacht vuur sudderen gedurende 5 minuten.
  3. Doe de stukjes vis en de scampi's bij de hete saus en laat 10 minuten garen. Kruid met peper en zout. Werk af met fijngehakte koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 559.72 kcal
Koolhydraten 21.71 g
waarvan suikers 8.24 g
Vet 35.28 g
waarvan verzadigd 15.61 g
Proteïnen 38.16 g
Vezels 4.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin