Zeeduivelfilet met citroen

20 MIN
4 personen
Zeeduivelfilet met citroen

Zeeduivel is een heerlijk stevige en sappige vissoort, en komt helemaal tot zijn recht in witte wijn-citroensaus. Serveer met een aardappelpuree met kruiden

Ingrediënten

  • 4 zeeduivelfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el kappertjes
  • 1 citroen, geperst en geraspt
  • 1 glas witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de knoflook, het citroensap en -zeste in een blender. Schenk er de wijn over en kruid met peper en zout. Mix fijn tot een saus. Laat even rusten.
  2. Bak de zeeduivelfilets in olijfolie tot ze aan beide kanten goudbruin zien. Kruid met peper en zout. Verlaag het vuur en schenk er de saus over. Laat verder koken tot de vis gaar is. Draai de filets af en toe om.
  3. Leg de vis samen met de saus in een serveerschaal. Werk af met de kappertje en peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 185.52 kcal
Koolhydraten 3.05 g
waarvan suikers 1.27 g
Vet 9.22 g
waarvan verzadigd 1.12 g
Proteïnen 16.07 g
Vezels 1.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin