Venkel met witte wijn

0 MIN
6 porties
Venkel met witte wijn

Deze venkel met witte wijn is een ideaal bijgerechtje bij bijvoorbeeld een stukje gebakken of gestoomde vis.

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 glas witte wijn
  • 2 el venkelzaden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak de venkel schoon. Snij de knol eerst in kwartjes en elk kwart vervolgens in niet te fijne plakken. Pel en snipper de ui fijn.
  2. Rooster de venkelzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof, tot ze hun aroma vrijgeven.
  3. Schenk er de olie bij. Laat kort verwarmen. Fruit de uisnippers glazig in de olie.
  4. Blus met de wijn. Doe er de venkel bij. Laat onafgedekt op een matig vuur staan, tot praktisch al de wijn verdampt is, en de venkel beetgaar is.
  5. Kruid met peper en zout. Serveer lauw of lichtjes gekoeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 85.63 kcal
Koolhydraten 4.28 g
waarvan suikers 1.17 g
Vet 5.05 g
waarvan verzadigd 0.76 g
Proteïnen 1.13 g
Vezels 1.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin