Griekse gevulde puntpaprika met orzo, getakaas, olijf en kerstomaat
45 MIN
2 personen
Groenten opvullen, we zijn er dol op. Je kan er zoveel in kwijt: graantjes, kaas of - in dit geval - nóg meer groenten. Bijna ongemerkt speel je een heleboel vitaminen naar binnen. Lekker en best handig!
Ingrediënten
125 gr orzo
3 rode puntpaprika's
1 teentje knoflook
5 gr verse oregano
5 gr (citroen)tijm
200 gr kerstomaten
50 gr gemengde olijven
100 gr getakaas (of feta)
olijfolie
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente.
Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Leg op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met zout en zwarte peper. Rooster in de oven gedurende 15 min.
Hak de knoflook, oregano en citroentijm fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot op middelhoog vuur en stoof de knoflook samen met de kerstomaten tot ze openbarsten (zie tip). Voeg de citroentijm en oregano toe. Roer goed om, proef en kruid met zout en zwarte peper.
Hak de olijven fijn. Meng ze samen met de orzo onder de groenten. Verbrokkel er de getakaas over en meng goed.
Vul de halve puntpaprika met de orzo en groenten. Er zal te veel vulling zijn voor de paprika's, maar schep dit gewoon bij op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en schuif nog zo'n 10 min. in de oven, tot de kaas lichtjes bruin kleurt. Smakelijk!
TIP: Wees niet te zuinig met de olijfolie. Het sap van de tomaten en de olijfolie zullen zich vermengen tot een lekker sausje.