Zoete aardappel met gekaramelliseerd witloof, couscous en feta

45 MIN
2 personen
Zoete aardappel met gekaramelliseerd witloof, couscous en feta

Een hele mondvol, maar wat een bijzonder lekkere mond vol. Door zoete aardappelen te poffen in de oven, maak je ze boterzacht. Samen met het zoete, gekaramelliseerde witloof, de friszure granaatappel en de zilte feta zorgen we voor een giga smaakbom.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • ½ granaatappel
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 rode ui
  • 125 gr couscous
  • 10 gr platte peterselie
  • 2 kl ras-el-hanout
  • 25 gr rozijnen
  • 100 gr feta
  • boter
  • olijfolie
  • 1 kl suiker
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de zoete aardappel en boen goed schoon. Snijd overlangs doormidden en besprenkel met olijfolie, zout en zwarte peper. Wikkel elk stukje in aluminiumfolie en prik er gaatjes in. Laat de zoete aardappel zo'n 40-45 min. poffen in de oven (zie tip).
  2. Granaatappel: klop met een houten lepel rondom op de granaatappel (op die manier komen de pitjes gemakkelijk los). Snijd horizontaal doormidden en haal de pitjes eruit.
  3. Halveer het witloof en haal de harde kern eruit. Snijd het witloof in reepjes. Halveer de ui en snijd in partjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui samen met het witloof 3 min. op middelhoog vuur. Voeg een scheutje water en de suiker toe zodat de groenten mooi karamelliseren. Laat sudderen tot de groenten goudbruin zijn en het water verdampt is. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Houd warm.
  4. Breng 150 ml water per persoon aan de kook. Overgiet de couscous met het water en laat afgedekt 10 min. rusten. Hak ondertussen de peterselie fijn. Maak vervolgens de couscouskorrels los met een vork en breng op smaak met een klontje boter, de fijngehakte peterselie, ras-el-hanout, rozijnen, zout en zwarte peper.
  5. Haal de zoete aardappel uit de oven en controleer of die gaar is, als je er vlot met een vork kan in prikken is hij perfect. Schep het gekaramelliseerde witloof op de zoete aardappel en verbrokkel er de feta over. Werk af met de granaatappelpitjes. Serveer met de couscous. Smakelijk!
  6. TIP: Tijd besparen? Kook de zoete aardappel 10 min. in gezouten water en schuif 'm 20 min. in de oven. Sneller? Prik er gaatjes in en leg 'm 5 min. op 900 W in de microgolfoven. Schuif dan nog 10 min. in de oven.