Orzo met burrata en courgette met venkel en tomatensaus

50 MIN
2 personen
Orzo met burrata en courgette met venkel en tomatensaus

We garen alles in één ovenschaal in de oven. Ja, ook de orzo. Door de tomatenpulp blijft alles lekker sappig. Roeren hoeft niet, handig hé. Afwerken doen we met burrata, dat is het romige, luxueuze zusje van mozzarella. Overheerlijk!

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gr rozemarijn
  • 400 gr tomatenpulp (passata)
  • ½ groentebouillonblokje
  • 125 gr orzo
  • 125 gr burrata
  • olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 kl suiker
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Halveer de venkel overlangs, verwijder de harde onderkant en snijd de venkel in dunne plakken. Snijd de courgette in plakken van zo'n 2 cm. Snijd de ui in ringen van 1 cm en kneus de gepelde knoflook. Hussel de venkel, courgette, ui en knoflook in een bakblik door elkaar met een flinke scheut olijfolie en kruid met de takjes rozemarijn, de oregano, suiker, zout en zwarte peper (zie tip). Schuif de oven in voor 20 min., tot de groenten mooi goudbruin gebakken zijn.
  3. Giet de tomatenpulp in een steelpannetje, verkruimel er de groentebouillon over en breng aan de kook samen met 200 ml water per persoon. Proef en kruid met zout en zwarte peper.
  4. Wanneer de groenten goudbruin zijn, haal het bakblik uit de oven en giet er de tomatenpulp bij. Roer er de orzo onder en zorg dat alles mooi verdeeld is over het bakblik. Schuif opnieuw de oven in voor zo'n 15-20 min. Roer af en toe en zorg ervoor dat de orzo steeds onder de saus zit. Giet er eventueel wat heet water bij, zodat de schotel meteen verder kan koken in de oven.
  5. Controleer of de orzo gaar is. Haal uit de oven en serveer het gerecht met de burrata. Smakelijk!
  6. TIP: Suiker? Die zorgt ervoor dat de groenten karamelliseren en maakt het geheel extra onweerstaanbaar!