Griekse pasta met getakaas, tomatensaus en kalamata olijven
25 MIN
2 personen
Hou je van een Griekse salade? Dan zal deze Griekse pasta (orzo) je vast ook bekoren! Ik serveer er een kruidige tomatensaus bij, en uiteraard mogen geta (Belgische feta) en olijfjes ook niet ontbreken.
Ingrediënten
100 gr stoofselder
2 wortelen
2 kl Griekse kruidenmix
400 gr tomatenpulp
125 gr orzo
50 gr Kalamata olijven
100 gr getakaas, of feta
100 gr spinazie
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een pot gezouten water aan de kook voor de orzo.
Snijd de selder en wortel in kleine blokjes (schillen hoeft niet).
Verhit wat olijfolie in een kookpot en voeg de selder en wortel toe. Stoof 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de Griekse mix en tomatenpulp toe. Breng de saus aan de kook en laat 10 min. pruttelen op zacht vuur.
Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de olijven in plakjes en verkruimel de geta (zie tip).
Schep de spinazie handje per handje door de tomatensaus en laat slinken. Roer ook de olijven door de saus. Proef en breng op smaak met extra zout en zwarte peper.
Schep de orzo in diepe borden en verdeel de tomatensaus erover. Werk af met geta. Smakelijk!
Tip: Geta verkruimel je gemakkelijk met je handen. Liever je handen niet vuil maken? Snij de kaas dan in blokjes!