Orzo met aubergine-tomatensaus en feta

20 MIN
2 personen
Orzo met aubergine-tomatensaus en feta

Een eenvoudig Grieks geïnspireerd gerechtje dat toch zo geweldig goed zal smaken: Orzo, Griekse pasta, met een heerlijke aubergine-tomatensaus. Afgewerkt met feta en bladpeterselie. Vegetarisch en klaar in 20 minuten, top!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 125 g orzo
  • 10 g bladpeterselie
  • 150 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl balsamico
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de aubergine in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de aubergine, paprika en oregano toe. Roer goed om en roerbak 5 minuten.
  3. Voeg de tomatenblokjes, per persoon 2 eetlepels water, peper en zout toe. Roer goed om en laat 10 minuten pruttelen. Voeg dan de suiker en balsamico toe.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af.
  5. Hak de bladpeterselie fijn en snij de feta in blokjes.
  6. Serveer de orzo met de saus en overstrooi met de fijngehakte peterselie en feta.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 708.59 kcal
Koolhydraten 69.36 g
waarvan suikers 19.11 g
Vet 34.09 g
waarvan verzadigd 13.99 g
Proteïnen 25.67 g
Vezels 12.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin