Griekse salade uit de oven met orzo en rucola

35 MIN
2 personen
Griekse salade uit de oven met orzo en rucola

Een Griekse salade, dat smaakt altijd! Maar om er echt een volwaardige maaltijd van te maken, hebben we een originele ovenschotel bedacht. Met orzo - Griekse pasta - en rucola erbij ga je lekker voldaan en tevreden van tafel.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • ½ courgette
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 200 g feta
  • 125 g orzo
  • 50 g rucola
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de bodem van een ovenschotel met de helft van de olijfolie. Snij de paprika in dunne reepjes, de rode ui in halve ringen, de tomaten en courgette in blokjes en de olijven in dunne ringetjes. Meng door elkaar met de rest van de olijfolie en de gedroogde oregano en schep in de ovenschotel. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven. Verbrokkel dan de feta erover en zet nog 10 minuten in de oven.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af en spoel met heet water.
  3. Meng de rucola met de extra vierge olijfolie, peper en zout. Serveer de orzo met de geroosterde groenten, feta en de rucola.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 815.92 kcal
Koolhydraten 61.44 g
waarvan suikers 15.33 g
Vet 49.3 g
waarvan verzadigd 19.32 g
Proteïnen 28.32 g
Vezels 9.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin