Gratin dauphinois met gevulde konijnenrug

90 MIN
4 personen
Gratin dauphinois met gevulde konijnenrug

Feestelijk & zuiders, deze met tapenade gevulde konijnenrug met gratin dauphinois. Niet zo moeilijk om te maken, maar toch erg indrukwekkend om te serveren!

Ingrediënten

  • 1 konijnenrug, ontbeend
  • 4 sneetjes gerookt spek
  • 1 kg aardappel, in fijne schijfjes
  • 300 g champignons, fijngehakt
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 6 zongedroogde tomaten, in fijne repen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 100 g tapenade van groene olijven
  • 1 ei, losgeklopt
  • 250 ml room
  • 500 ml melk
  • boter
  • nootmuskaat
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schik de aardappelschijfjes in een ovenschaal.
  3. Roer de melk en room onder elkaar. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schenk dit over de aardappelen. Werk af met de geraspte kaas.
  4. Meng de tapenade met de tomaten, peterselie, knoflook en het ei in een kom. Fruit de sjalot en champignons in boter. Doe ze bij de tapenademengeling.
  5. Leg de konijnrug open en druk plat met de handen. Vul met het mengsel en rol op. Wikkel het spek rond het vlees en bind met keukentouw. Kruid met peper en zout.
  6. Kleur het konijn kort eerst rondom om in boter. Leg het in een braadslee en zet 45 minuten in de oven samen met de aardappelen. Laat de gratin dauphinois 15 minuten langer garen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 961.78 kcal
Koolhydraten 60.7 g
waarvan suikers 10.19 g
Vet 60.13 g
waarvan verzadigd 26.52 g
Proteïnen 40.89 g
Vezels 12.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin