Piepkuikens met ratte aardappeltjes

50 MIN
4 personen
Piepkuikens met ratte aardappeltjes

Pure verwennerij, deze verfijnde piepkuikens met frietjes van ratte aardappeltjes en zoete wortelen. Feestelijk of gewoon doordeweeks, het kan allebei!

Ingrediënten

  • 4 piepkuikens
  • 500 g ratte aardappelen, in kwartjes
  • 300 g wortelen, in schijfjes
  • 2 el suiker
  • 2 el frambozenazijn
  • 5 el olijfolie
  • 2 klontjes boter
  • 2 el tijm, afgeritst
  • 1 blaadje laurier
  • 1 el Fleur de Sel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kruid de piepkuikens met peper en zout. Braad ze in 10 minuten bruin in een braadpan met een eetlepel olijfolie en een klontje boter. Doe er 4 eetlepels water bij en breng verder op smaak met een eetlepel tijm en een blaadje laurier. Laat 30 minuten afgedekt garen.
  3. Leg de aardappeltjes in een ovenschaal en overgiet met 4 eetlepels olijfolie. Bestrooi met fleur de sel en een eetlepel tijm. Zet gedurende 40 minuten in de oven.
  4. Bak de wortelschijfjes aan in boter. Voeg er na 10 minuutjes de suiker en frambozenazijn aan toe. Voeg er, als de suiker gesmolten is, het vocht van de piepkuikens bij. Laat het geheel 10 minuten sudderen.
  5. Serveer het piepkuiken samen met de ratte aardappeltjes en worteltjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 707.03 kcal
Koolhydraten 40.09 g
waarvan suikers 12.24 g
Vet 40.49 g
waarvan verzadigd 11.38 g
Proteïnen 45.26 g
Vezels 7.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin