Gnocchi met tomaten-basilicumsaus

25 MIN
2 personen
Gnocchi met tomaten-basilicumsaus

Gnocchi met een lekkere tomatensaus boordevol verse groenten en basilicum. Werk af met wat parmezaan en geniet!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 g gnocchi
  • 20 g basilicum
  • 40 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de selder in blokjes.
  2. Verwarm de olijfolie in een grote antikleefpan voeg de ui, knoflook, wortel en selder toe. Roerbak voor 3 minuten en voeg dan de Italiaanse kruidenmix toe. Roer goed om en voeg de tomatenblokjes en de suiker toe. Kruid met peper en zout. Breng de saus aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Als het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Als ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af.
  4. Hak ondertussen de basilicum fijn. Roer de basilicum net voor het serveren door de saus. Serveer de saus op de gnocchi en werk af met geraspte parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 721.48 kcal
Koolhydraten 104.86 g
waarvan suikers 18.65 g
Vet 17.89 g
waarvan verzadigd 5.64 g
Proteïnen 29.46 g
Vezels 11.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin