Gewokte runderreepjes met paprika en spinazie

20 MIN
2 personen
Gewokte runderreepjes met paprika en spinazie

We maken een zalig Aziatisch getint éénpansgerecht! Gewokte runderreepjes met paprika, spinazie en een zalige 'sticky' saus. Zo veel smaak, zo weinig koolhydraten en werk. Let's wok & roll!

Ingrediënten

  • 2 rundersteak
  • 1 gele paprika
  • 2 rode paprika's
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 2 el sojasaus
  • 200 g spinazie
  • 2 el arachideolie
  • 2 el maïszetmeel
  • 1 el bruine suiker
  • peper

BEREIDING

  1. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en snij in reepjes. Meng de helft van het maïszetmeel met per persoon 1 eetlepel water in een kom. Voeg de runderreepjes toe en schep goed om. Zet even opzij.
  2. Snij de gele en rode paprika in fijne reepjes. Pel en snij de knoflook in fijne plakjes.
  3. Schil en rasp de gember. Doe de sojasaus, gember, bruine suiker, de rest van het maïszetmeel, een snuf peper en per persoon 2 eetlepels water in een kommetje en meng goed. Dit is de woksaus.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg de runderreepjes toe. Roerbak 3 minuten op hoog vuur. Schep de runderreepjes uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de knoflook en paprikareepjes toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan per persoon 2 eetlepels water toe. Laat 3 minuten pruttelen.
  6. Voeg de woksaus, de spinazie en de runderreepjes terug toe aan de wok en roer goed om. Laat nog 2 minuten goed doorwarmen.
  7. Schep het gerecht in diepe borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 556.63 kcal
Koolhydraten 44.44 g
waarvan suikers 25.02 g
Vet 20.69 g
waarvan verzadigd 3.48 g
Proteïnen 44.31 g
Vezels 10.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin