Varkensblokjes zoet-zuur met bulgur

25 MIN
2 personen
Varkensblokjes zoet-zuur met bulgur

Een fusiongerechtje tussen het Midden-Oosten en het Verre Oosten, deze zoet-zure varkensblokjes met bulgur erbij.

Ingrediënten

  • ½ groentebouillonblokje
  • 150 g bulgur
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 2 varkenslapje
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el sojasaus
  • 2 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • 2 el maïszetmeel
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Los de aangegeven hoeveelheid groentebouillon op in per persoon 150 milliliter heet water. Doe de bulgur in een kom en schenk er de groentebouillon over. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  2. Pers de knoflook. Snij de paprika's in blokjes. Snij de lente-ui in ringen (hou wit en groen gescheiden).
  3. Snij het varkensvlees in blokjes. Kruid met peper en zout en wentel ze dan door het maïszetmeel.
  4. Meng de rijstazijn met de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Zet opzij.
  5. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en bak de varkensblokjes rondom aan tot ze mooi goudbruin kleuren. Haal uit de wok en zet opzij.
  6. Roerbak nu de paprika's in de rest van de arachideolie gedurende 4 minuten. Voeg de knoflook en het wit van de lente-ui toe. Laat 1 minuut meebakken. Voeg het azijnmengsel, sojasaus en de varkensblokjes toe en roer goed. Laat nog 3 minuten bakken. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  7. Serveer het zoetzure varkensvlees bovenop de bulgur. Werk af met het groen van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 704.81 kcal
Koolhydraten 76.91 g
waarvan suikers 17.46 g
Vet 21 g
waarvan verzadigd 4.22 g
Proteïnen 45.39 g
Vezels 13.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin