Gevulde kipfilet met spinazie en mozzarella

35 MIN
4 personen
Gevulde kipfilet met spinazie en mozzarella

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 200 g gerookt spek, in sneetjes
  • 300 g bladspinazie
  • 2 bollen mozzarella, gehalveerd
  • 1 klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bak de spinazie op een hevig vuur kort aan in de boter. Kruid bij met peper en zout.
  3. Snijd de kippenfilets horizontaal in, maar net niet helemaal door. Vouw open en verdeel de spinazie en een half bolletje mozzarella over de filets.
  4. Omwikkel de kipfilets met de fijne sneetjes spek.
  5. Bak beide kanten krokant aan in olijfolie. Zet in de oven en laat nog 20 minuten verder garen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 839.72 kcal
Koolhydraten 4.01 g
waarvan suikers 0.34 g
Vet 69.73 g
waarvan verzadigd 28.37 g
Proteïnen 51.14 g
Vezels 1.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin