Aardappelsalade met veggie kebab, BBQ-kruiden en little gem

40 MIN
2 personen
Aardappelsalade met veggie kebab, BBQ-kruiden en little gem

Geen typische aardappelsalade, want we roosteren de patatjes in de oven. We scheppen er ook wat little gem en koolsla onder voor je portie groenten! Afwerken doen we met vegan kebab. Die koop je kant-en-klaar in de supermarkt bij de vegan producten.

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • ½ rode appel
  • ½ rode ui
  • ½ bakje tuinkers
  • 80 g zure room
  • 1 kl mosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el barbecuekruiden
  • 1 little gem
  • 200 g koolsla
  • 150 g vegan kebab
  • olijfolie
  • azijn
  • snuifje Provençaalse kruiden
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in stukken van zo'n 3 cm. Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  2. Verwarm intussen de oven voor op 220°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd de appel in kleine blokjes en snipper de ui fijn. Knip de tuinkers van het matje. Schep de appel, ui en tuinkers om met de zure room en mosterd in een grote kom, waar straks ook de aardappelen en kool inpassen. Breng op smaak met (appel)azijn, zout en zwarte peper. Houd koel.
  4. Giet de aardappelen af, maar laat in de pot zitten. Giet er een flinke scheut olijfolie (of een klontje boter) bij en pers de knoflook erbij. Kruid met de helft van de BBQ-kruiden, de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper (of cayennepeper). Zet het deksel op de pot en schud flink door elkaar, zodat alle aardappelen met een laagje bedekt zijn. Spreid uit op de bakplaat, prak grotere stukken aardappel eventueel wat kleiner. Rooster 20 min. in de oven, tot de aardappelen mooi aangekleurd en krokant zijn (zie tip).
  5. Hak de little gem grof. Kneed de koolsla 30 sec. met je handen, zo krijgt ie meer smaak en een betere bite.
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur en kleur de kebabstukjes mooi aan. Kruid met de rest van de BBQ-kruiden.
  7. Schep de geroosterde aardappel, little gem en koolsla onder de zure room met appel. Werk af met de gebakken kebabstukjes. Smakelijk!
  8. TIP: Het geheim van extra crispy patatjes? Laat ze eerst afkoelen voor je ze in de oven roostert! Of laat gerust nog wat langer roosteren als je oven wat minder sterk is.