Gevulde aardappel met asperges en kruidenkaas

80 MIN
4 personen
Gevulde aardappel met asperges en kruidenkaas

Heerlijk en origineel zijn deze gevulde aardappels met asperges en kruidenkaas. Serveer met een frisse groene salade voor de lunch of 's avonds.

Ingrediënten

  • 200 g gerookt spek, in kleine stukjes
  • 1 bussel witte asperge, geschild
  • 4 aardappelen
  • 2 el kruidenkaas
  • 1 el melk
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Leg de stukjes spek op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat 1 uur drogen in het midden van de oven.
  3. Snijd het harde stukje onderaan de asperges weg. Kook 8-10 minuten in gezouten water. Laat uitlekken en opdrogen op een proper keukenhanddoek.
  4. Boen de aardappelen schoon. Kook ze gaar in de schil en laat afkoelen.
  5. Snijd van de aardappelen in de lengte het hoedje eraf. Lepel uit de onderste helft zoveel mogelijk vruchtvlees zonder de schil te beschadigen.
  6. Meng dit met de kruidenkaas, de melk en de spekjes. Snijd de asperges in stukken en roer deze er ook door. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  7. Vul de aardappelen met de puree en dek af met het hoedje. Warm nog 5 minuten op in de oven en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 515.56 kcal
Koolhydraten 9.42 g
waarvan suikers 1.53 g
Vet 50.8 g
waarvan verzadigd 18.98 g
Proteïnen 5.83 g
Vezels 2.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin