Hamrolletjes met asperges en spinazie

70 MIN
4 personen
Hamrolletjes met asperges en spinazie

Lekker origineel zijn deze hamrolletjes met asperges uit de oven. Geserveerd op een bedje van spinazie en met een roomausje is dit heerlijk genieten.

Ingrediënten

  • 8 plakjes ham
  • 2 bussels witte asperges, geschild
  • 400 g krielaardappelen
  • 500 g spinazie
  • 300 ml room
  • 100 g Grana Padano, gemalen
  • 1 klontje boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd onderaan de asperges het harde stukje weg.
  3. Schep de spinazie in een lichtjes ingevette ovenschaal. Verdeel de asperges over de plakken ham. Rol op en leg de rolletjes op de spinazie.
  4. Breng al roerend de room aan de kook met 300 ml water. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Lepel de saus over de hamrolletjes. Dek af met aluminiumfolie, zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Neem de folie weg. Bestrooi de rolletjes met gemalen kaas. Zet nog eens 20 minuten in de oven.
  6. Bak ondertussen de krielaardappeltjes gaar in de boter. Kruid bij met peper en zout.
  7. Verdeel de aspergerolletjes met de spinazie en de krieltjes over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 560.27 kcal
Koolhydraten 24.46 g
waarvan suikers 5.64 g
Vet 40.07 g
waarvan verzadigd 21.61 g
Proteïnen 24.18 g
Vezels 8.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin