Aspergerolletjes met notenvinaigrette

25 MIN
4 personen
Aspergerolletjes met notenvinaigrette

Een lekker makkelijke lunch van asperges, gewikkeld in kippenwit en komkommerslierten. Heerlijk met een notenvinaigrette en afgewerkt met pijnboombitjes.

Ingrediënten

  • 8 witte asperges, geschild
  • 8 plakjes kippenwit
  • 1 komkommer, in slierten
  • 50 g rucola
  • 3 el pijnboompitten, geroosterd
  • 2 el notenolie
  • 2 el slaolie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el sherry-azijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd het harde stukje onderaan de asperges weg. Kook ze 8-10 minuten gaar in gezouten water. Laat uitlekken en opdrogen op een proper theedoek. Halveer de asperges in schuine stukken.
  2. Maak een vinaigrette met de noten-, sla- en olijfolie en de sherryazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verpak telkens 2 asperges in 2 plakjes kippenwit en wikel er de komkommerslierten rond. Maak op deze manier 8 rolletjes.
  4. Verdeel de aspergerolletjes over de borden en lepel er wat notenvinaigrette over.
  5. Werk af met geroosterde pijnboompitten en een handvol rucola. Serveer lichtjes gekoeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 376.44 kcal
Koolhydraten 4.83 g
waarvan suikers 2.22 g
Vet 32.41 g
waarvan verzadigd 4.74 g
Proteïnen 16.79 g
Vezels 2.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin