Gevuld varkenshaasje met champignonsaus en gebakken witloof

35 MIN
2 personen
Gevuld varkenshaasje met champignonsaus en gebakken witloof

Een zalig mals varkenshaasje, gevuld met kaas en ham, met daarbij gebakken witloof, geroosterde patatjes en een heerlijk champignonroomsausje

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 125 g champignons
  • 2 stronkjes witloof
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 250 g varkenshaasje
  • 30 g gratinkaas
  • 3 sneetjes ham
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Was de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook ze 10 minuten in gezouten water, giet af en laat uitlekken.
  2. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Halveer de witloofstronkjes in de lengte. Los de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon op in per persoon 100 milliliter kokend water.
  3. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier en snij in de lengte open, maar laat 1 kant vastzitten, zodat je een grote lap verkrijgt. Strooi er de geraspte kaas op en beleg met de sneetjes ham. Rol het varkenshaasje dicht en bind het dicht met keukentouw of gebruik houten prikkers.
  4. Smelt de helft van de boter in een pan, leg er het witloof en het varkenshaasje in. Laat 5 minuten bakken en keer halverweg om. Schep het varkenshaasje, het witloof en de voorgekookte aardappelen in een ingeboterde ovenschaal. Kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Smelt de rest van de boter in de pan waarin je het vlees en het witloof gebakken hebt. Voeg de plakjes champignons toe en bak ze goudbruin. Kruid met peper en zout, schep om en bestrooi met de bloem. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed om. Laat de kippenbouillon tot de helft inkoken en voeg dan de lichte room toe. Roer goed om en breng de saus op smaak met peper en zout.
  6. Haal de ovenschaal uit de oven. Knip het keukentouw los of verwijder de houten prikkers en snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer met het witloof, de aardappelen en lepel er de champignonsaus over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 734.99 kcal
Koolhydraten 44.87 g
waarvan suikers 3.22 g
Vet 38.94 g
waarvan verzadigd 22.7 g
Proteïnen 47.97 g
Vezels 8.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin