Gevuld varkenshaasje met spinaziepuree

35 MIN
2 personen
Gevuld varkenshaasje met spinaziepuree

Echte Vlaamse boerenkost, met een tikje verfijning, dankzij een heerlijk gevuld varkenshaasje dat erbij wordt geserveerd. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 250 g varkenshaasje
  • 3 sneetjes ham
  • 30 g emmentaler
  • 200 g spinazie
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Dep het varkenshaasje droog met keukenpapier en snij het in de lengte open, maar laat 1 kant vastzitten, zodat je een grote lap verkrijgt. Kruid met peper en zout. Leg er de ham op en bestrooi met de geraspte kaas. Rol het varkenshaasje op en bind het dicht met keukentouw of gebruik houten prikkers.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de spinazie aan tot deze geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan, laat goed uitlekken en hou apart. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
  4. Smelt de helft van de boter in de pan en kleur het varkenshaasje rondom aan. Schep het varkenshaasje in een ovenschaal (als de pan in de oven mag, kan je ze ook gewoon zo in de oven zetten). Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de spinazie, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  6. Knip het keukentouw van het varkenshaasje los of verwijder de houten prikkers en snij het in plakjes. Serveer met de spinaziepuree.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 697.68 kcal
Koolhydraten 46.52 g
waarvan suikers 1.86 g
Vet 35.07 g
waarvan verzadigd 16.79 g
Proteïnen 46.64 g
Vezels 8.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin