Gevuld varkenshaasje met spinaziepuree

35 MIN
2 personen
Gevuld varkenshaasje met spinaziepuree

Echte Vlaamse boerenkost, met een tikje verfijning, dankzij een heerlijk gevuld varkenshaasje dat erbij wordt geserveerd. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 250 g varkenshaasje
  • 1 sneetje ham
  • 30 g emmentaler
  • 200 g spinazie
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij het varkenshaasje in de lengte open, maar laat 1 kant vastzitten, zodat je een grote lap verkrijgt. Kruid met peper en zout. Leg er de ham op en bestrooi met de geraspte kaas. Rol het varkenshaasje op en bind het dicht met keukentouw of gebruik houten prikkers.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de spinazie aan tot deze geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan, laat goed uitlekken en houd apart.
  4. Smelt de helft van de boter in de pan en kleur het varkenshaasje rondom aan. Schep het varkenshaasje in een ovenschaal (als de pan in de oven mag, kan je ze ook gewoon zo in de oven zetten). Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de spinazie, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  6. Haal de ovenschaal uit de oven. Knip het keukentouw los of verwijder de houten prikkers en snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer met de spinaziepuree.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 687.63 kcal
Koolhydraten 46.47 g
waarvan suikers 1.81 g
Vet 34.45 g
waarvan verzadigd 16.57 g
Proteïnen 45.57 g
Vezels 8.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin