Gevuld varkenshaasje met witloofstoemp

35 MIN
4 personen
Gevuld varkenshaasje met witloofstoemp

Een varkenshaasje opensnijden en opvullen met plakjes ham en geraspte kaas. Vervolgens oprollen en dichtbinden met keukentouw. Even kort aanbakken in de boter en hup de oven in. Eens klaar, snij je het rosé vlees in plakjes. Serveer daarbij een stoemp van witloof. Zeg nu zelf, hoe heerlijk klinkt dit wel niet?

Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje
  • 4 sneetjes ham
  • 1000 g bloemige aardappelen
  • 5 stronkjes witloof
  • peterselie
  • 60 g emmentaler
  • 6 el melk
  • 3 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen, snij in gelijke stukjes en kook gaar.
  2. Snij het varkenshaasje in de lengte open, maar laat 1 kant vastzitten, zodat je een grote lap verkrijgt. Kruid met peper en zout. Leg er de plakjes ham op en bestrooi met de geraspte kaas. Rol het varkenshaasje op en bind dicht met keukentouw.
  3. Smelt boter in een pan en kleur het varkenshaasje rondom aan. Zet 17 min. in een oven van 200 °C.
  4. Snij het witloof in reepjes en bak het aan in boter. Kruid met peper en zout.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg boter, het witloof, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  6. Knip het keukentouw van het varkenshaasje los en snij het in plakjes. Serveer met de witloofstoemp en werk af met fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 580.93 kcal
Koolhydraten 47.79 g
waarvan suikers 1.29 g
Vet 22.13 g
waarvan verzadigd 12.53 g
Proteïnen 43.92 g
Vezels 9.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin