Gepofte zoete aardappel met krokante tofu, spinazie en citroen-tahin dressing

45 MIN
2 personen
Gepofte zoete aardappel met krokante tofu, spinazie en citroen-tahin dressing

Wat een origineel en lekker voedzaam vegetarisch gerecht. Wat zeggen we, het is zelfs een veganistisch gerechtje. Maar dat hoef je niet per se te verklappen aan je tafelgenoten. Smullen zullen ze sowieso van deze gepofte zoete aardappel met krokante tofu, gestoofde spinazie en een zalige citroen-tahin dressing.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 250 g tofu
  • 2 kl za'atar
  • ½ citroen
  • 2 el tahin
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 50 g veldsla
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en prik ze rondom in met een vork. Leg ze in een ovenschaal en zet 32-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze zacht zijn.
  2. Laat de tofu goed uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Snij in blokjes. Doe de helft van de olijfolie, het maïszetmeel, za'atar en peper en zout in een kom en meng goed. Wentel de tofublokjes door deze mengeling. Bedek een aparte bakplaat met bakpapier en verdeel hier de tofublokjes over. Zet ze 20 minuten mee in de oven. Schep halverwege om.
  3. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen. Pers het sap. Meng de tahin met het citroensap en -zeste, de extra vierge olijfolie en peper en zout. Dit is de dressing.
  4. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de sjalot en de knoflook. Voeg na 1 minuut de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schep de spinazie uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Controleer of de zoete aardappelen gaar zijn. Snij ze open maar niet volledig door. Schik hierin de gestoofde spinazie. Verdeel de veldsla over borden. Leg er de gepofte zoete aardappel bij. Leg er de krokante tofu bij, verdeel de dressing over de borden en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 568.13 kcal
Koolhydraten 28.27 g
waarvan suikers 4.08 g
Vet 38.66 g
waarvan verzadigd 5.8 g
Proteïnen 23.21 g
Vezels 12.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin