Gepofte zoete aardappel met gehakt en koolsla

35 MIN
2 personen
Gepofte zoete aardappel met gehakt en koolsla

Currypasta is al lang niet meer voorbehouden voor Aziatische gerechten, het voelt zich ook perfect thuis tussen Belgische kleppers als rode kool, zoete aardappel en boerenkool. Roer het door het gehakt, en die wordt instant op smaak gebracht.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rode kool
  • 300 gr rund-varkengehakt
  • 2 el currypasta 'tikka masala'
  • 100 gr boerenkool
  • 10 gr munt
  • 125 gr volle yoghurt
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de zoete aardappel doormidden (schillen hoeft niet) en leg met het snijvlak naar onderen op de bakplaat. Kruid met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper (zie tip). Schuif de oven in voor 25 min.
  3. Versnipper de rode kool (reken op zo'n 125 g per persoon), kruid met een snuifje zout en kneed met je handen goed door gedurende 2-3 min. Op die manier wordt de kool zachter en beter verteerbaar.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en bak het gehakt rul door het met een vork of spatel in stukken te prakken. Roer niet te veel, zo krijgt het gehakt de kans om krokant te bakken. Schep de tikka masala pasta en de boerenkool erbij, giet een scheutje water erbij en laat zo op laag vuur stoven gedurende 4-5 min. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Versnipper de munt en meng onder de yoghurt. Proef en breng op smaak met een likje olijfolie, zout en zwarte peper. Meng onder de rode kool.
  6. Controleer of de zoete aardappel gaar is. Trek de zoete aardappel wat open met je vork, lepel het gehakt met boerenkool erin en serveer het rode koolslaatje erbij. Smakelijk!
  7. TIP: Ook lekker als kruiding bij de zoete aardappel: een beetje paprikapoeder of ras-el-hanout!