Gepekelde radijsjes met pit

200 MIN
8 porties
Gepekelde radijsjes met pit

Gepekelde radijsjes zijn erg makkelijk om zelf te maken, en een ideale manier om een bussel radijsjes te verwerken. De chilipeper zorgt voor wat extra pit.

Ingrediënten

  • 1 bussel radijs
  • 180 ml witte wijnazijn
  • 180 ml water
  • 3 kl honing
  • 1 kl chilivlokken
  • ½ kl mosterdzaad
  • 2 kl zout

BEREIDING

  1. Was de radijsjes en verwijder het puntje en het steeltje. Snijd de radijsjes in hele fijn schijfjes met behulp van een scherp mes of een mandoline.
  2. Doe de radijsjes in een middelgrote bokaal. Doe er de chilivlokken en de mosterdzaadjes over.
  3. Maak de pekel door de azijn, het water, de honing en het zout aan de kook te brengen. Giet de pekel over de radijsjes. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Zet de gepekelde radijsjes nadien in de koelkast. Je kan ze al na 3 uur eten. Ze blijven enkele weken goed in de koelkast maar zijn het lekkerst als je ze binnen de 5 dagen opgebruikt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 11.58 kcal
Koolhydraten 2.06 g
waarvan suikers 1.71 g
Vet 0.17 g
waarvan verzadigd 0.05 g
Proteïnen 0.26 g
Vezels 0.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin