Mangochutney

40 MIN
8 porties
Mangochutney

De meest populaire chutney uit de Indiase keuken is een mangochutney. Lekker zoet-zuur met een pittige bijsmaak is een chutney ideaal als bijgerecht!

Ingrediënten

  • 1 mango, in blokjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1½ cm gember, geschild en geraspt
  • 1 chilipeper, ontpit en fijngehakt
  • 1 scheutje witte wijnazijn
  • 2 el water
  • 4 el honing
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en breng aan de kook op een zacht vuurtje.
  2. Laat ongeveer 30 minuten inkoken tot je een mooie kleverige chutney krijgt. Voeg op het einde het snufje zout toe.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 42.16 kcal
Koolhydraten 9.61 g
waarvan suikers 8.68 g
Vet 0.14 g
waarvan verzadigd 0 g
Proteïnen 0.43 g
Vezels 0.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin