Aardappelkroketten

30 MIN
25 stuks
Aardappelkroketten

De lekkerste aardappelkroketten die maak je zelf. Met wat tijd en oefening maak je de perfecte kroketten voor je feestmaal. Ze zijn ook perfect in te vriezen.

Ingrediënten

  • 1 kg aardappel, geschild
  • 200 g paneermeel
  • 4 el bloem
  • 1 eidooier
  • 3 eiwitten, losgeklopt
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Laat ze uitlekken en dep goed droog.
  2. Pureer de aardappelen met een passe-vite. Meng hieronder de eidooier. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout.
  3. Laat de puree goed afkoelen.
  4. Maak de kroketten met een krokettenpers of door behulp van een spuitzak. Je moet in ieder geval mooie cilinders krijgen. Snijd de cilinders ongeveer 5 centimeter.
  5. Bedek de kroketten met een laagje bloem. Vul dan 1 kommetje met het paneermeel en het ander met de eiwitten.
  6. Rol de bebloemde kroketten door het eiwit. Rol ze vervolgens door het paneermeel en leg ze op een schaaltje.
  7. Frituur de kroketten krokant op 180 °C. Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 76.51 kcal
Koolhydraten 14.37 g
waarvan suikers 0.49 g
Vet 0.58 g
waarvan verzadigd 0.19 g
Proteïnen 2.63 g
Vezels 1.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin