Rabarberchutney

40 MIN
8 porties
Rabarberchutney

Chutney is een heerlijke smaakmakker en lekker met rabarber. Het is een pittig zoet-zuur bijgerecht, geserveerd bij een hapje, een kaasschotel of bij een curry.

Ingrediënten

  • 500 g rabarber, geschild en in blokjes
  • 150 g gedroogde abrikozen, in blokjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 cm gember, geschild en geraspt
  • 1 chilipeper, gehalveerd en zonder zaadjes
  • 80 ml appelazijn
  • 80 g rietsuiker
  • zeezout

BEREIDING

  1. Doe de rabarber met de abrikozen, de rode ui, de gember, de chilipeper, de suiker en de appelazijn in een steelpannetje. Breng aan de kook.
  2. Laat 30 minuten inkoken tot je een dikke stroperige chutney krijgt. Voeg indien nodig nog wat zout toe.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 108.05 kcal
Koolhydraten 23.1 g
waarvan suikers 22 g
Vet 0.16 g
waarvan verzadigd 0.01 g
Proteïnen 1.47 g
Vezels 3.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin