Gemarineerde venkel met mozzarella en munt

20 MIN
4 personen
Gemarineerde venkel met mozzarella en munt

Een lekker vegetarisch voorgerecht, lunch of bijgerecht bij bijvoorbeeld een stukje vis, deze gemarineerde venkel met mozzarella en munt.

Ingrediënten

  • 1 stokbroodje, in plakken
  • 2 venkel, in flinterdunne plakjes
  • 1 citroen, geperst en geraspt
  • 4 bollen mozzarella
  • 2 el olijfolie
  • 8 takjes munt, afgeritst
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng het citroensap met de zeste, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Roer er de plakjes venkel door en laat een kwartiertje marineren in de koelkast.
  2. Verdeel de venkel over de borden. Bestrooi met de munt en leg op elk bord een half bolletje mozzarella. Werk af met versgemalen peper en serveer met het stokbrood.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 623.3 kcal
Koolhydraten 55.88 g
waarvan suikers 5.77 g
Vet 29.42 g
waarvan verzadigd 13.98 g
Proteïnen 32.78 g
Vezels 5.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin