Laab met quinoa in sla-schuitjes

20 MIN
2 personen
Laab met quinoa in sla-schuitjes

Laab of larb is een typisch gerecht met krokant gebakken gehakt uit het noorden van Thailand en Laos. We voegen ook wat voedzame quinoa toe en serveren het in originele sla-schuitjes. Opeten met de handen mag. Perfecte zomerkost!

Ingrediënten

  • 130 g quinoa
  • ½ limoen
  • 2 el chilisaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 sjalot
  • 20 g gember
  • ½ rode chilipeper
  • 2 little gems
  • 30 g pinda's
  • 300 g gemengd gehakt
  • 150 g sojascheuten
  • 2 el arachideolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  2. Was en rasp de schil van de limoen. Pers het sap. Meng de chilisaus, sojasaus, vissaus, suiker, limoenrasp en -sap in een kommetje. Snij de sjalot fijn. Schil en rasp de gember. Snij de chilipeper overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Snij in fijne halve ringen. Maak de blaadjes los van de little gem. Hak de pinda's grof.
  3. Verhit de arachideolie in een wok en voeg het gehakt toe. Roerbak 5 minuten. Voeg de sjalot en de gember toe. Roerbak 1 minuut. Voeg nu de quinoa en sojascheuten toe en meng goed.
  4. Voeg het limoensap-mengsel toe en roerbak nog 2 minuten. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  5. Schep de laab in de slaschuitjes. Werk af met chilipeper (naar smaak) en gehakte pinda's en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 856.54 kcal
Koolhydraten 68.24 g
waarvan suikers 15.68 g
Vet 46.37 g
waarvan verzadigd 11.54 g
Proteïnen 45.21 g
Vezels 6.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin