Gemarineerde kip met appel-komkommersalade en gegrilde look-pitabroodjes

30 MIN
2 personen
Gemarineerde kip met appel-komkommersalade en gegrilde look-pitabroodjes

Vanavond wat street food op het menu! We maken botermals gemarineerde tandoori kip, geserveerd op krokante look-pitabroodjes met een frisse appel-komkommersalade erbij. Met de handen eten mag! Laat het smaken...

Ingrediënten

  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 1 kl komijn
  • 2 kipfilet
  • 1 appel
  • ½ limoen
  • 1 komkommer
  • 10 g koriander
  • 30 g pinda's
  • 1 teentje knoflook
  • 4 pitabroodjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de yoghurt in een brede kom (of ovenschaal) en meng er de tandoori kruidenmix, komijn, peper en zout door. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij elke kipfilet in 3 lange repen. Leg ze in de yoghurtmengeling. Schep goed om. Laat marineren in de koeling.
  2. Was de appel en snij in fijne plakjes. Pers er wat limoensap over, zodat ze niet verkleuren. Trek lange linten van de komkommer met een dunschiller. Pluk de blaadjes koriander. Meng de appel, komkommerlinten en koriander. Besprenkel met de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout. Hak de pinda's grof.
  3. Pers de knoflook. Meng met de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Bestrijk de pitabroodjes aan 1 kant met de olie. Verwarm een grillpan en rooster de pitabroodjes, oliekant eerst, zo'n 1-2 minuten per kant. Zet eventueel een zwaar voorwerp (bijv. een andere pan) op de broodjes om ze goed aan te drukken op de grill.
  4. Haal de kipfilets uit de marinade. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kippenreepjes rondom op een matig vuur, zo'n 8-10 minuten.
  5. Schik de gebakken kippenreepjes bovenop de pitabroodjes, schep er de appel-komkommersalade bij, strooi er de gehakte pinda's over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 851.3 kcal
Koolhydraten 73.78 g
waarvan suikers 22.74 g
Vet 35.61 g
waarvan verzadigd 5.54 g
Proteïnen 52.16 g
Vezels 8.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin