Kip yakitori met zoete aardappelpuree en paksoi

25 MIN
2 personen
Kip yakitori met zoete aardappelpuree en paksoi

Yakitori zijn Japanse kippenspiesjes met een heerlijke kleverige marinade. Ze passen heerlijk bij de zoete aardappelpuree en gewokte paksoi. Een originele, kleurrijke en lichte maaltijd, geniet ervan!

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 4 satéprikker
  • 4 el teriyakisaus
  • 500 g zoete aardappelen
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 paksoi
  • 100 g sojascheuten
  • 2 el sojasaus
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes. Rijg ze op de satéprikkers. Leg de kipsaté's op een bord en bestrijk ze rondom met de teriyakisaus. Laat even marineren in de koeling.
  2. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  3. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringen. Hou het witte en groene deel gescheiden. Verwijder de wortel van de paksoi en snij in reepjes (tip: je mag het groene deel van de paksoi ook gebruiken).
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een antikleefpan en bak de kippenspiesjes rondom op matig vuur, zo'n 6-7 minuten in totaal.
  5. Verhit de rest van de arachideolie in een grote pan of wok en voeg het wit van de lente ui, de gember en knoflook toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de paksoi toe. Roerbak 4 minuten. Voeg de sojascheuten, de sojasaus en peper toe en laat de sojasaus kort inkoken.
  6. Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
  7. Schep de zoete aardappelpuree op borden. Schep er de gewokte paksoi bij en leg er de yakitori bij. Werk af met het groen van de lente-ui en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 595.07 kcal
Koolhydraten 57.86 g
waarvan suikers 10.26 g
Vet 17.12 g
waarvan verzadigd 2.71 g
Proteïnen 47.18 g
Vezels 10.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin