Gehaktpastei

70 MIN
4 personen
Gehaktpastei

Maak zelf eens een Britse ‘meatpie’ of gehaktpastei thuis. Het is een bladerdeegtaart met veel vlees en groentjes in. Een winterklassieker!

Ingrediënten

  • 400 g lamsgehakt
  • 125 g ham, in blokjes
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 6 aardappelen
  • 3 wortelen, fijngehakt
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • boter
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Kook de aardappelen in gezouten water en snijd ze in schijfjes. Bak ondertussen het gehakt rul in wat boter. Laat alles afkoelen.
  3. Vermeng in een kom het gehakt met de wortelen, de ui, de peterselie en de knoflook.
  4. Leg een vel bladerdeeg in een taartvorm. Leg de aardappelschijfjes op de bodem. Strooi er de ham over. Verdeel hierover het gehakt. Kruid af met peper en zout.
  5. Strijk de randen van het bladerdeeg in met het eigeel. Bedek met het andere vel bladerdeeg en zorg dat de 2 vellen goed op elkaar sluiten. Smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met eigeel. Maak van het overtollige bladerdeeg een rand.
  6. Prik gaatjes in de taart en zet ze 40 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 840.5 kcal
Koolhydraten 61.31 g
waarvan suikers 11.12 g
Vet 49.3 g
waarvan verzadigd 22.16 g
Proteïnen 35.83 g
Vezels 6.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin