Varkensgebraad in korst

55 MIN
4 personen
Varkensgebraad in korst

Ingrediënten

  • 500 g varkensgebraad
  • 100 g rauwe ham
  • 1 vel bladerdeeg, vierkant
  • 250 g linzen, gekookt
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 100 g sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 ei
  • 2 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 1 tl tijmblaadje
  • 1 tl marjolein
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 C.
  2. Kruid het vlees met peper en zout. Verhit de olie in een pan en bak het vlees in 3 minuten langs alle kanten bruin. Laat het vlees afkoelen.
  3. Bak in de zelfde pan in de boter de sjalot en de champignons aan. Voeg de tijm en de marjolein toe. Haal van het vuur en voeg de linzen toe. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
  4. Leg op het vel bladerdeeg de plakjes ham. Schik daarop de linzen en het gebraad. Rol het bladerdeeg over het vlees en druk goed aan. Maak de randen dicht met water.
  5. Bestrijk het deeg langs alle kanten met het losgeklopt ei. Maak bovenaan in het midden een kleine opening om de stoom te laten ontsnappen.
  6. Bak de bladerdeegrol gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 683.92 kcal
Koolhydraten 38.59 g
waarvan suikers 3.27 g
Vet 37.97 g
waarvan verzadigd 14.89 g
Proteïnen 45.65 g
Vezels 6.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin