Gevulde mediterrane groenten

75 MIN
4 personen
Gevulde mediterrane groenten

Ingrediënten

  • 250 g lamsgehakt
  • 175 g spinazie
  • 4 paprika's
  • 4 vleestomaten
  • 2 courgettes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 100 g langkorrelrijst
  • 1 ei, losgeklopt
  • 4 el olijfolie
  • 5 el basilicum, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de rijst gaar in gezouten water. Laat uitlekken.
  3. Hol ondertussen de tomaten en courgettes uit. Snijd het vruchtvlees van de courgettes fijn en doe het samen met het tomatenvruchtvlees in een aparte kom.
  4. Bak de ui glazig en voeg hierbij het gehakt tot het lichtbruin en rul is.
  5. Stoof de knoflook, de spinazie en het vruchtvlees zacht in olijfolie. Haal van het vuur en voeg de basilicum, de rijst, het gehakt en het ei toe. Kruid met peper en zout en roer om.
  6. Vul de paprika's, de tomaten en de courgettes met het mengsel. Leg de paprika's en courgettes in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Zet 15 minuten in de oven. Zet daarna ook de tomaten mee in de oven en bak opnieuw 15 minuten.
  7. Verwijder het aluminiumfolie en rooster de groenten nog eens 15 minuten tot de bovenkanten gekleurd zijn. Haal uit de oven en werk af met basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 494.59 kcal
Koolhydraten 41.2 g
waarvan suikers 17.25 g
Vet 25.01 g
waarvan verzadigd 6.23 g
Proteïnen 23.13 g
Vezels 8.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin