Ovenschotel van zalm

50 MIN
4 personen
Ovenschotel van zalm

Deze heerlijke ovenschotel van zalm met puree is hartverwarmend. Je zet het makkelijk op tafel, en is lekker afgewerkt met bieslook.

Ingrediënten

  • 600 g zalmfilet
  • 700 g aardappelen, geschild en in blokjes, bloemige
  • 40 g bloem
  • 600 ml melk
  • 75 g boter
  • 1 bosje bieslook, fijngesnipperd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  3. Pocheer de zalmfilets 3-5 minuten zacht in de melk. Laat even afkoelen en snijd in hapklare stukken.
  4. Smelt 40 gram boter in een pan. Voeg al roerend de bloem toe. Schenk er na twee minuten de pocheer-melk geleidelijk bij. Verlaag het vuur en laat de saus 10 minuutjes al roerend indikken. Kruid bij met peper en zout.
  5. Giet de aardappelen af en laat uitlekken. Pureer ze en roer er de rest van de boter door. Meng ook de helft van de bieslook door de puree. Kruid af met peper en zout.
  6. Giet een bodempje saus in een ovenschaal en verdeel er de stukken zalm over. Schenk de rest van de saus over de zalmfilets en strijk er dan de aardappelpuree over.
  7. Zet de ovenschaal 25-30 minuten in de oven tot zich een goudbruin korstje vormt. Werk af met de overige bieslook en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 726.92 kcal
Koolhydraten 46.17 g
waarvan suikers 7.38 g
Vet 41.67 g
waarvan verzadigd 16.46 g
Proteïnen 40.49 g
Vezels 5.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin