Zuiders kippengehaktbrood met puree

60 MIN
4 personen
Zuiders kippengehaktbrood met puree

Dit zuiderse kippengehaktbroodje met parmezaan is lekker met puree en een salade van rucola en kerstomaatjes. Eenvoudig en heerlijk smullen!

Ingrediënten

    Voor het kippengehaktbrood

  • 600 g kippengehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 40 g panko
  • 1 el paneermeel
  • 1 ei, losgeklopt
  • 75 g parmezaan, geraspt
  • 1 klontje boter
  • 2 el peterselie, gehakt
  • 1 kl paprikapoeder
  • peper en zout
  • Voor de puree

  • 800 g aardappelen, geschild
  • 150 ml melk
  • peper en zout
  • Voor de salade

  • 350 g kerstomaten, gehalveerd
  • 120 g rucola
  • 40 g pijnboompitten, geroosterd
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng het gehakt met het ei, de ui, de knoflook, de peterselie, de parmezaan en het paneermeel. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
  3. Rol met vochtige handen een mooi broodje van het gehaktmengsel.
  4. Doe de panko in een schaaltje en rol hierdoor het kippenhaktbroodje.
  5. Bak het gehaktbrood aan in de boter op een heet vuur voor een krokant korstje. Plaats dan in een ingevette ovenschaal.
  6. Bak het gehaktbrood ongeveer 45 minuten in de oven.
  7. Maak ondertussen de puree en de salade. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Laat uitlekken.
  8. Pureer de aardappelen tot een puree. Schenk er de melk bij en voeg de eidooiers toe. Kruid bij met peper en zout.
  9. Meng de rucola met de kerstomaatjes en de pijnboompitten. Schenk er de olijfolie bij en kruid bij met peper en zout. Roer goed om.
  10. Serveer het kippengehaktbrood met de puree en de salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 725.3 kcal
Koolhydraten 56.27 g
waarvan suikers 6.13 g
Vet 30.6 g
waarvan verzadigd 11.02 g
Proteïnen 51.82 g
Vezels 9.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin